2017

1e Editie Gemondse Quiz (2017)

De 1e editie van De Gemondse Quiz was op vrijdag 20 januari 2017

De eerste Gemondse dorpsquiz is weer voorbij. Zaterdag 28 januari is de winnaar van de Gemondse quiz bekend gemaakt in zaal kloosterzicht.

In een zeer goed gevulde zaal werd uitleg gegeven over diverse vragen en antwoorden en werden er foto’s getoond van deelnemende teams.

Voorafgaand aan de quizdag hebben de teams de opdracht gekregen om een gedeelte van het “Gemonds volkslied” uit te voeren, deze te filmen en op een stick in te leveren. Deze filmpjes zijn door een deskundige jury beoordeeld op muzikaliteit en creativiteit. De winnaar van dit onderdeel is geworden team “de Bovenwijzers”.

Van alle deelnemende teams moest een teamlid zich om 20:00u melden in Datmunda, de kantine van de Gildenaccommodatie, waar van hen een CBR theorie examen werd afgenomen.
Van de 41 deelnemers bleken er maar 3 te zijn geslaagd.

Alle deelnemende teams hebben van te voren een Gemonds goed doel door moeten geven voor wie zij spelen. Wij waren verheugd door het hoge aantal deelnemende teams en hadden besloten om meerdere prijzen uit te delen.

De eerste prijs is gewonnen door team “De Bovenwijzers” met 1893 punten, zij mogen een bedrag van € 350,00 besteden voor de vernieuwing van de onderbouwspeelplaats.
De tweede prijs is gewonnen door team “ van alles wè” met 1812 punten, zij mogen een bedrag van € 250,00 schenken aan ouderenvereniging “eert den ouderdom”
De derde prijs is gewonnen door team “alles via google” met 1762 punten, zij mogen een bedrag van € 150,00 schenken aan kinderspeelplaats “Beertjeshuis”.

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor het deelnemen. We hebben erg mooie reacties mogen ontvangen en goede tips om de quiz te verbeteren. Wij nodigen jullie daarom graag uit om volgend jaar weer deel te nemen aan deze geweldige quiz. Tot volgend jaar.

Wij zijn ook te vinden op facebook: https://www.facebook.com/degemondsequiz